sâmbătă, 24 iulie 2010

Nu fierbeti apa la microunde


Nu fierbeti apa la microunde

       Nu stiu daca este adevarat. Eu sunt impotriva folosirii cuptorului cu microunde. 
       Mesajul l-am primit pe mail.
     ,,Acum 5 zile fiul meu de 26 de ani s-a decis sa-si prepare o ceasca de ceai. A pus la incalzit la microunde o ceasca cu apa (ceea ce a mai facut si inainte in altadata) . Nu stiu exact pentru cat timp l-a programat insa mi-a zis ca dorea sa fiarba apa.

     La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa. Pe cand privea ceasca a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit direct in fata din cauza energiei acumulate. Pe toata fata are rani (arsuri) de gradul 1 si 2; e foarte probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu ochiul stang.

     Pe cand eram la spital, medicul care l-a ingrijit a spus ca sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa singura la incalzit la microunde.

     Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in ea, un betisor de lemn sau un plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa se incalzeasca doar apa e mai bine sa se foloseasca aragazul sau fierbatorul electric.

     Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect: "Multumesc ca m-ai avertizat in privinta incalzirii apei la microunde. Cunosc cateva cazuri. Acesta se datoreaza unui fenomen cunoscut ca supraincalzire." Se poate intampla in orice moment cand apa se incalzeste mai ales daca recipientul folosit e nou.

    Ceea ce se intampla e ca apa se incalzeste rapid, inainte ca bulele sa se formeze. Daca e folosita o cana noua, fara nici o zgarietura sau un corp care sa atraga bulele, apa se incalzeste trecand de momentul in care ar incepe sa clocoteasca.

    Atunci apa se inabusa si in contact cu aerul tasneste cu putere din cauza energiei pe care o are.

    La revedere si ai grija de ochii tai, pentru ca dupa viata, cadoul cel mai de pret pe care ni l-a dat Dumnezeu e vederea!!!,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu