luni, 28 iunie 2010

O mare prostie!



    Stateam pe YMessenger si vorbeam cu anumite persoane care le cunosc mai mult sau mai putin, dar toate au in comun modul de a prescurta cuvintele!

   M-am saturat sa vad nu numai adolescentii, dar si adultii folosind aceste prescurtari si sincer eu am inceput sa le detest si sa nu le mai folosesc, de mult timp, deoarece ma simt ca ultimul cacanar care abia a invatat sa scrie!

   Nu inteleg de unde a inceput valul acesta, dar se respandeste rapid! Peste un an sau doi vom observa ca si jurnalistii vor incepe sa foloseasca limbajul prescurtat, asta ar fii ridicol!

   Nu inteleg motivul de a folosii aceste prescurtari,poate pt a transmite mai repede mesajele pe mobil,pe YMessenger etc... Dar oricare ar fi acel motiv, mi-e personal tot mi-se pare o prostie!

   De exemplu:

   Knd mergem l film bita? Esti bn? Cf? Plm imi e rau! U crz c vrei ok? Bft! GG! etc

   Traducere

    Cand mergem la film iubita? Esti bine? Ce faci? P*la mea, imi este rau! Tu crezi ce vrei ,okay? Bafta! Good Game! 

   Concluzie

    Indemn romanii sa descurajeze aceste prescurtari si la randul lor sa nu mai foloseasca aceste prescurtari, oricare ar fi motivul acela!

   Atat am avut de spus! Noapte buna!

2 comentarii:

  1. eu nu folosesc prescurtari pe mes. :) mi se pare o tampenie. acu' nah,recunosc,am folosit. cand aveam vreo 14 ani si mi se parea in trend. plus ca la vremea respectiva yahoo era un gadget si se purta mircu'. si erau prescurtarile clasice: asl,pls,nb,jnsp,idk,wrfrm.
    dar de atunci a trecut ceva timp si militey pentru limba romana. ne prostim prea mult cu tampeniile alea

    RăspundețiȘtergere
  2. militez*
    nah,imi joaca tastatura feste

    RăspundețiȘtergere